
 
 

 

 

  

 
 

  
 
 

   

  
 

 
   

  

 
   

    
  

 
 

   

 
 

  
  

  

OH 10 ETHICS COM MI SSION 

150 EAST BROAD S T REET 

COLUMBUS 43215 

(614) 466-7 090 

Advisory Opinion No. 76-013 
June 22, 1976 

Syllabus by the Ohio Ethics Commission: 

A county commissioner, who is a general partner in Partnership A which, in turn, is a 
partner in Partnership B, is required by Section 102.02 (A)(3) of the Revised Code to 
disclose on his financial disclosure statement his interest in Partnership A, but not that 
partnership's interest in Partnership B. 

* * * * * * 

Your request for an advisory opinion asks whether a county commissioner who is a 
general partner in Partnership A which partnership is, in turn, a partner in Partnership B, must 
disclose on his financial disclosure statement his interest in Partnership A and also Partnership 
A's interest in Partnership B. The county commissioner has an investment of over one thousand 
dollars in Partnership A and Partnership A has an investment of over one thousand dollars in 
Partnership B. You further state that both partnerships transact business in Ohio.  

Section 102.02 (A)(3) of the Revised Code requires a county commissioner to disclose certain 
investments on his financial disclosure statement: 

"(A) Every person who is elected to . . . a . . . county. . . office . . . shall file with the 
appropriate ethics commission on a form prescribed by the commission, a statement 
disclosing: . . .  

(3) The name of every corporation on file with the secretary of state which is 
incorporated in Ohio or holds a certificate of compliance authorizing it to do business in 
this state, trust, business trust, partnership, or association which transacts business in 
Ohio in which the person or any other person for his use or benefit has an investment of 
over one thousand dollars at fair market value as of the date of the statement, or in which 
the person holds any office or has a fiduciary relationship, and a description of the nature 
of the investment, office, or relationship. This division does not require disclosure of the 
name of any bank or building or loan association with which the person has a deposit or a 
withdrawable share account; . . ." (Emphasis added.) 

It is obvious that the above cited section requires a county commissioner to disclose the 
name of a partnership which transacts business in Ohio and in which he has an investment of 
over one thousand dollars together with a description of the nature of the investment. Therefore, 
since the county commissioner has an investment of over one thousand dollars in Partnership A 
and Partnership A transacts business in Ohio, the county commissioner must disclose, on his 
financial disclosure statement, the name of Partnership A and that he is a general partner. 
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The next issue is whether Partnership A, which has an investment in Partnership B, could 
be considered an "other person" who has an investment for the "use or benefit" of the county 
commissioner which interest must be disclosed on the county commissioner's financial 
disclosure statement. 

Section 1775.01 of the Revised Code, the partnership law chapter, defines "person as; 
"(C) 'Person' includes individuals, partnerships, corporations, and other associations; . . ." Thus, 
arguably, Partnership A, which is a partner in Partnership B, would be an "other person" which 
has an investment "for his (the county commissioner's) use or benefit" for purposes of Section 
102.02 (A)(3) of the Revised Code and, consequently, the county commissioner would have to 
disclose the interest Partnership A has in Partnership B. However, the determinative factor is the 
modifying phrase "for his use or benefit" which follows the word "person" in Section 102.02 
(A)(3) of the Revised Code.  

It seems reasonable for the Ohio Ethics Commission to conclude that the phrase "for his 
own use or benefit" means that a primary use or benefit must inure to the person required to file 
the financial disclosure statement. A contrary conclusion would carry the requirement beyond 
the realm of reasonable application. The "use or benefit" of an investment by Partnership A in 
Partnership B is not primarily for the benefit of the partners of Partnership A, but rather for the 
benefit of Partnership A as a legal entity. A contrary conclusion could be carried to ludicrous 
extremes which would require the disclosure of a partnership seven or eight times removed from 
the original partnership. 

Similarly, since the definition of Section 1775.01 of the Revised Code includes within the 
term "person" a "corporation," a strict interpretation would require a person, who invests in a 
corporation, to disclose the corporations holdings in other corporations, partnerships or other 
enterprises. This fact only highlights the unreasonableness of including, by the phrase "other 
person for his use or benefit" in Section 102.02 (A)(3) of the Revised Code, the disclosure of 
anything but investments held by another person primarily and immediately for the use or benefit 
of the filer. 

Therefore, it is the opinion of the Ohio Ethics Commission and you are so advised that a 
county commissioner, who is a general partner in Partnership A which, in turn, is a partner in 
Partnership B, is required by Section 102.02 (A)(3) of the Revised Code to disclose on his 
financial disclosure statement his interest in Partnership A, but not that partnership's interest in 
Partnership B. 


